Köpenhamn som turist

Köpenhamn City
Att gå hela vägen genom den gamla stadskärnan är den bilfria huvudgatan Strøget. Från mullret av Rådhustorget till det prydliga Kongens Nytorv, allt efsterom man vandrar på gatan blir affärerna dyrare och dyrare med namn som Gucci och Prada och Gianni Versace. Købmagergade, också en gågata, har snabbt blivit  modegatan i staden med affärer som Esprit, Diesel och Benetton öppnar stora butiker samt flera lokala varumärken. Det finns också flera bra matbutiker längre upp mot Nørreport. Området runt Kronprinsensgade har den bästa lokala modedesigners, Bruuns Bazaar och Munthe plus Simonsen är bland de mest framstående. Klosterstræde följer upp läget bara en smula mer "street". Genom Amagertorv hittar man en exklusiv design-butik Illums Bolighus och flaggskeppet butiker berömda Royal Copenhagen porslin och silver från Georg Jensen. Nästan ett helt kvarter i hörnet av Købmagergade och Strøget finns exklusiva varuhuset Illum. Magasin du Nord på Kongens Nytorv är en annan gigantiskt varuhus med utmärkt matdel.


Amagertorv, geografiskt på den delen av centrum som vanligtvis sjunger och dansar med den något bisarra statyn i mitten som kan avnjutas, eller utbuas från uteserveringarna på café Europa och Norden. Strædet är en mer lugn och fridfull gågata parallellt med Strøget och har många intressanta besöker möjligheter och små söta caféer. Fiolstræde har Vor Frue Kirke med statyer av skulptören Thorvaldsens, och den gaml Köpenhamns universitetet HQ med en liten avdelning på Kungliga biblioteket som öppet för allmänheten. Kongens Nytorv har den Kungliga teatern (balett, opera och spelar), det berömda Hotel d'Angleterre, och utställningen är plats för modern konst Charlottenborg. Bakom Kongens Nytorv är Nikolaj, vände en kyrka utställning plats för internationell och dansk samtida konst. Restauranger finns överallt, speciellt tätt runt det idylliska torget i Gråbrødretorv.
 
Skall du boka hotell i Köpenhamn rekommenderar vi denna sajten
 


Christiana
Här får man en klar Amsterdam-känsla av Christianshavn är Christiania, en fri stad som inte liknar någonting du någonsin sett  där alla möjliga sorters saker säljs på den öppna och den ibland laglösa stadesdelen med mer eller mindre som kontrolleras av de självutnämnda myndigheterna.
Islands Brygge
Denna helt nya hippa plats med trendiga gallerier med öppningar åt vänster och höger. För närvarande är dock Islands Brygge fortfarande under uppbyggnad och att ta fel väg innebär och du kommer att gå i timmar i sträck utan att ögonen på en människa. Leta istället efter gallerierna Nikolaj Wallner, Tommy Lund, nya produktioner, Nils Staerk och Hallo! - Allt på Njalsgade.

RSS 2.0